Uncategorized

Uitnodiging Webinar Dessa

Het Mentorprogramma Friesland nodigt u van harte uit voor de webinar ‘Soft Skill ontwikkeling’ op donderdag 11 februari van 15.00 – 16.30 uur. Deze webinar staat geheel in het teken van het belang van de ontwikkeling van soft skills bij studenten en de verbinding van rolmodellen in het bedrijfsleven.

Als gastspreker neemt Migchiel van Diggelen ons mee in de wereld van de soft skills. Welke veranderingen hebben plaatsgevonden de afgelopen jaren en wat zijn de trends hierin? Hoe ontwikkel je soft skills en waarom is dit zo belangrijk?

Migchiel van Diggelen werkt als onderzoeker aan de Open Universiteit en is als Lector Design Based Education verbonden aan NHLStenden. In zijn onderzoek en onderwijs houdt hij zich veel bezig met begeleiding en beoordeling van vaardigheidsontwikkeling bij studenten. In de webinar neemt hij ons mee in de veranderingen van afgelopen jaren en kijkt met ons mee naar trends in de toekomst. Wat wordt er van studenten verwacht?

Naast de presentatie van Migchiel van Diggelen is er tijdens deze webinar ook aandacht voor persoonlijke verhalen van studenten, die vertellen over hun ontwikkeling in de soft skills. Er is aandacht voor rolmodelschap in het bedrijfsleven, een nieuw ontwikkelde methodiek en tools worden gepresenteerd en er is uiteraard tijd om met elkaar in gesprek te gaan.

Zien wij u ook online?

MentorProgramma Friesland biedt vanuit het Erasmus+ project Dessa innovatieve activiteiten aan, waarbij studenten hun soft skills nog beter kunnen ontwikkelen tijdens hun stageperiode.

Samen met Europese partners is hiervoor een methodiek ontwikkeld waarbij studenten op het mbo al kennismaken met de term soft skills. Eenmaal in het bedrijfsleven, tijdens hun stage, zullen zij door unieke opdrachten spelenderwijs hun soft skills oefenen. Deze opdrachten zijn samengesteld en getest door Europese mbo-studenten. Een belangrijk element hierin is de rol van de natuurlijke mentor. De mentor op de stageplek die samen met de student aan de slag gaat met dit leerproces.

Deze mentoren, ook wel rolmodellen genoemd, zijn essentieel in de ontwikkeling van jongeren. Zij weten als geen ander wat de arbeidsmarkt tegenwoordig verlangt en hoe je je hierop kunt voorbereiden.

Aanmelden
Wilt u meer informatie over onze activiteiten of wilt u zich aanmelden voor onze webinar? Neem dan contact op met Marja Guitoneau (m.guitoneau@mentorprogrammafriesland.nl).